lunes, 29 de agosto de 2011

DECLARACIÓ DEL COMITÈ PROLETARI INTERNACIONALISTA



El Comitè Proletari Internacionalista neix amb la fi de donar impuls a una activitat contínua de recolzament, solidaritat i informació al voltant del procés revolucionari que està desenvolupant-se a India. El CPI vol donar a conèixer i generar simpatia vers aquest procés al si del proletariat i entre les classes i capes populars i oprimides a l' Estat Espanyol.

A India -amb més de 1.100 milions d' habitants, segon país més poblat al món, i una de les grans economies capitalistes “emergents”-, avança un procés revolucionari de proletaris i campesinat pobre dirigit pel Partit Comunista d' India (maoista), un partit forjat a cops de la lluita més enferrissada contra el revisionisme o fals comunisme d' ençà els anys seixanta. Es tracta d' una realitat gairebé sense ressò als aparells de “comunicació” controlats per la burgesia, sigui o no mitjançant el rostre de la seva esquerra domesticada i reformista-revisionista.

Aquest procés s' inicià en 1967, a la localitat de Naxalbari (Bengala Occidental), quan milers de camperols pobres sense terra i de proletaris, armats amb llances i precaris fusells, declararen la guerra al Vell Estat Indi, a la classe terratinent, a la burgesia índia i al seu amo imperialista. Un nou moviment, conegut avuí com naxalita, neixia trencant, així mateix, amb el reformisme al si del moviment comunista indi. El missatge fou fort i clar: destruir l' Estat reaccionari per “la crítica de les armes”, i construir un nou Estat dirigit pel proletariat com a únic camí per garantir acabar amb l' explotació i dominació que pateixen les masses oprimides.

Avuí la Guerra Popular en India és una esperança per a tots els oprimits i revolucionaris del món. Podem dir que és l' esperança més important i trascendental per els proletaris i per els camperols en aquest moment. Representa l' anhel de milions d' oprimits que perseguim possar fi al domini capitalista i de la seva brutalitat econòmica, política, militar, ideològica i cultural.

La importància de la Guerra Popular a India és inmensa. D' una banda, el seu triomf significaria alliberar a quasi 1.200 milions de persones de la misèria que “viuen” diariament, a la vegada que provocaria un gran entusiasme als pobles del sud d' Asia i del món sencer en la lluita en contra de l' imperialisme i de la reacció. El triomf de la Revolució a India significarà un impuls indubtable per al Moviment Comunista Internacional. Aquest triomf crearà les condicions idònies per assentar les bases més sòlides en la perspectiva de l' inici d' una nova onejada de Revolució Proletària Mundial.

El PCI (maoista) ha esdevingut un autèntic far roig per tots els comunistes i revolucionaris del món. La presa del poder a India per part del PCI (maoista) supossaria un cataclisme per l' imperialisme i tindria un efecte multiplicador en els anomenats països emergents, al temps que representaria un impuls d' unitat entorn d' un marxisme autènticament revolucionari al si del Moviment Comunista Internacional; un marxisme enemic radical de tota classe de revisionisme i de centrisme que esvaeixin i travin el camí de la Revolució.

Recolzar la Guerra Popular a India en allò que suposa la denúncia de tot tipus d' oportunisme i revisionisme


“La lluita en contra de l' imperialisme és una frase buida i falsa si no va lligada indissolublement a la lluita en contra de l' oportunisme” (Lenin)

Des de la perspectiva comunista i revolucionària, recolzar la Guerra Popular a India suposa recolzar una lluita autènticament revolucionària i anti-reformista; lluita que tant mateix traça una línia entre tots aquells que s' anomenen a si mateixos (i són anomentats) “comunistes” -“internacionalistes” per tal de traficar amb els escons parlamentaris-, i aquells que, seguint a Marx, Engels, Lenin, Stalin i Mao, treballem per tal d' extendre la Revolució Proletària Mundial.

Avuí, la Guerra Popular a India inspira als oprimits i explotats de tot el món a aixecar-se i a lluitar. Actualment, aquesta Guerra Popular conquereix grans triomfs, situació que fa tremolar als reaccionaris i als revisionistes, que véuen com les masses rebutgen les il.lusions burgeses i s' incorporen de manera creixent a la lluita revolucionària.

La Guerra Popular, al mateix temps que destrueix el vell poder, va creant un Nou Poder a partir de les bases de recolzament, i ajuda al poble a organitzar-se i enfortir-se. El Nou Poder llança campanyes d' alfabetització i educació mitjançant l' establiment d' escoles. Ofereix serveis mèdics totalment necessaris. Crea unitats d' auto-defensa i les forces fonamentals per tal de combatir i superar els atacs dels militars i la seva brutalitat.

Avuí més que mai, en mig d' aquesta crisi d' una intensitat sense precedents en el sistema capitalista, ja hi són les condicions per tal que organitzacions comunistes revolucionàries asumeixin la tasca de dirigir a les masses populars cap a la presa del poder mitjançant la revolució proletària. Revolució que, tant com ho va ser la Gloriosa Comuna de París, sigui fruit del poble en armes.

Als països imperialistes, els comunistes hem de ser capaços de crear una línia revolucionària, desfent-nos dels paranys revisionistes que giren al voltant de “l' acumulació de forces” espontaneista, de “fronts d' esquerra” electoralistes, o d' aquells que claudiquen afirmant que “aquí no s' en pot fer la Revolució”.

Avuí, quan els apòlegs de l' imperialisme declaren la caducitat del marxisme i els reformistes-revisionistes corren a refugiar-se sota les seves ales rapaces demanant el fi de “les beligeràncies” i “acords de pau”, els comunistes indis forjen un Nou Poder mitjançant la Guerra Popular.

Recolzar la Revolució a India significa recolzar un procés que identifica, separa i combat amb firmesa el reformisme, el revisionisme i tota classe d' oportunisme i de centrisme.

Recolzar la Revolució a India implica recolzar un procés que persegueix la presa del poder i la Revolució, en antítesi als “acords de pau” i a les “negociacions”, ja que aquests apunten precisament a liquidar la direcció de les Guerres Populars i així a liquidar el conjunt de les lluites revolucionàries al món.

Recolzem la Guerra Popular a India també en tant que contundent refutació pràctica de les mentides formulades pels revisionistes prachandistes de Nepal, que traicionaren la Revolució en aquell país, sota el pèrfid argument de “ser un impossible” degut a la correlació de forces i a la suposada qualitat “indoblegable” del poder imperialista. En aquest sentit, hem de denunciar sense cap tipus d' ambigüitat les teories capitulacionistes i revisionistes del PCNU (m) de Nepal com allò que són: pestilent claveguera i exemple negatiu per als comunistes i revolucionaris del món.

La lluita dels maoistes a India té un gran significat per que desmenteix a tots aquells que neguen la possibilitat de la Revolució, als reaccionaris que parlen de la caducitat del marxisme, i als oportunistes i els revisionistes que rebutgen una Revolució sota direcció proletària a través d' un Partit Comunista, buscant-hi, per contra, experiments “intermitjos” a través de reformes dins del capitalisme.


Aquesta lluita del poble indi i del seu Partit reafirma la vigència de la violència revolucionària com eina necessària per tal de transformar la societat, i possa en entredit el fals pacifisme burgès de “la violència és dolenta vingui d' on vingui”, que s' estén per Amèrica Llatina, articulat per l' imperialisme a través de les seves agències de cooperació.

Els revolucionaris proletaris de tot el món no poden donar-se el luxe de mostrar la més mínima indiferència en relació als avanços i a les dificultats dels nostres camarades d' India. Avuí es desenvolupa a India una Revolució que tots els autèntics comunistes i revolucionaris del món tenim el deure de recolzar, i de la que tenim, tant mateix, el deure d' aprendre. En els diversos idiomes d' India, “¡Naxalbari Zindabad!” vol dir “¡Visca Naxalbari!”. Però, pels oprimits d' India i de la resta del món, aquesta consigna vol dir també “¡La rebel.lió es justifica!”. “Les ràfegues del vent de Naxalbari arrencaren dècades de ferum revisionista i incitaren a la rebel.lió”.

L' avanç de la Revolució a India demostra a la pràctica que la Revolució és possible. Demostra que, si s' en segueix una línia política justa i s' aconsegueix de movilitzar a les masses, triomfar és possible. ¡Avuí més que mai s' en fa necessari el recolzament militant del Moviment Comunista i proletariat internacionals, així com dels pobles del món, a aquesta Revolució!. ¡Recolzem la Guerra Popular a India, esperança per tots els oprimits i pobles del món!.

COMITÉ PROLETARI INTERNACIONALISTA

Format per:

Comunistas de Castilla Bandera Roja

Colectivo Odio de Clase

Movimiento Anti-Imperialista

Movimiento por el Internacionalismo Proletario

Reconstrucción Comunista

Individualitats comunistes

No hay comentarios:

Publicar un comentario